Echografie op het gebied van Spier-Pees-Gewrichtsproblematiek

Praktijk Back2Balance heeft de diagnose-mogelijkheden uitgebreid met een echografie-apparaat. Echografie is voor ons een perfect middel om op betrouwbare wijze afwijkingen aan het gewrichts-, spier-, en peesapparaat vast te stellen. Hierbij kan men denken aan aandoeningen van de schouder, elleboog, hand/pols, heup, knie, voet en enkel. Echografie is pijnloos en niet schadelijk.

 

Echografie

Bij echografie wordt gebruikgemaakt van hoogfrequente trillingen. De huid wordt ingesmeerd met gel, waarna de echokop op de huid wordt geplaatst. De uitgezonden geluidsgolven worden door het weefsel in het lichaam teruggekaatst en het geluid wordt vervolgens door het apparaat in een elektrisch signaal omgezet. Op het scherm ontstaat zo een beeld van witte, grijze en zwarte tinten.

Door het gebruik van echografie kan sneller een diagnose worden gesteld en daarmee de juiste behandelstrategie worden gestart. Daarnaast kan er tijdens de behandelingen de ontwikkeling van de aandoening worden bekeken en zo nodig het behandelplan worden aangepast. Voorafgaand aan een behandeling is de echografie een uitstekend middel om de aangedane regio exact te bepalen en dan pas te behandelen.